Back to All Events

Over Orpheus

  • Theater Orpheus, Apeldoorn (map)

New work for the National Youth Orchestra 

Pieter van Loenen - viool
Frederik Kaijser - dans
Peter Leung - choreografie
Lisenka Heijboer - regie
Hendrik Walther - licht
Niels Nuijten - dramaturgie

In Over Orpheus ziet u een pas de deux tussen muziek en dans. Young artist Pieter van Loenen en dansvirtuoos Frederik Kaijser nemen u mee op een ontdekkingstocht geïnspireerd door de hartverscheurende mythe van Orpheus en Eurydice. Na een korte maar vurige liefde wordt Orpheus als zijn geliefde Eurydice sterft na een adderbeet alleen achtergelaten in het rijk der levenden. De held laat het daar niet bij en weet de schimmen van de onderwereld met zijn prachtige zang en lierspel te betoveren. Hij mag haar daarop meenemen, op voorwaarde dat hij niet omkijkt op weg naar het daglicht. Wanneer hij dat toch doet ziet hij nog net de schim van zijn geliefde teruggaan naar het dodenrijk…

Later Event: August 16
Over Orpheus at Grachten Festival